8 Ocak 2012 Pazar

"Bir Zamanlar Osmanlı - Kıyam" Dizisinin Çekimleri Kocaeli'de Başladı

Patrona Halil İsyanı'nı konu edinen ve başrollerinde Türkan Şoray'ın yer aldığı "Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam" dizi filminin çekimleri Kocaeli'de başladı.

Patrona Halil İsyanı'nı konu edinen ve başrollerinde Türkan Şoray'ın yer aldığı "Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam" dizi filminin çekimleri Kocaeli'de başladı.

Projeyi üstlenen şirketin uygulayıcı yapımcısı Engin Acurer, gazetecilere yaptığı açıklamada, dizinin senaryosunu Ertan Kurtalan, Gürsel Korat, Hilal Yıldız ve Abdullah Akın'ın yazdığını belirterek, dizinin Osmanlı Devleti'ndeki en önemli isyanlardan biri olan 1729'daki Patrona Halil İsyanı'nı konu aldığını söyledi.

Dizi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilen Seka İzmit İşletmesi'nin 240 bin metrekarlik arazisinde saray, kervansaray, Galata meydanı, pazar yeri ve sokaklardan meydana gelen bir dekor oluşturduklarını kaydeden Acurer, dizide 22 kişilik ana kadronun yanında, çok sayıda figüranın da rol alacağını anlattı.

Diziye şu ana kadar yaklaşık 11 milyon lira harcandığını vurgulayan Acurer, en az 80 bölüm çekmeyi planladıklarını belirtti.

Çekimlere bugün başladıklarını ve dizinin ilk bölümünün 13 Şubat'ta TRT'de yayınlanmasını planladıklarını kaydeden Acurer, şöyle konuştu:

"Dizinin yönetmenliğini Altan Dönmez, yapımcılığını ise Burhan Özkan üstlendi. Filmde Türkay Şoray,Tolga Karel, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan ve Kerem Atabeyoğlu gibi sanatçılar yer alacak. Şoray, dönemin padişahı 3. Ahmet'in ablası Hatice Sultan'ı, Karel Kasım'ı, Hünal Murat'ı, Tandoğan Canseza'yı, Atabeyoğlu ise 3. Ahmet'i canladıracak. Şu an için her şey güzel gidiyor. Dizinin çekimlerine başladık.Türkiye'nin en büyük platosu olan Seka arazisinde çalışmak gayet güzel oldu." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder